torsdag 23. april 2009

Verdens bokdag

I over 100 land fra nord til sør feires "Verdens bokdag" idag.

Det gjør vi på bibliotekene i Hammerfest også; ved å ha bokloppemarked etter først å ha hatt en storstilt kasseringsrunde. Roser blir også delt ut, som seg hør og bør - og det var veldig hyggelig å selv motta en rose som nå står på kontoret mitt i glass og både ser bra ut og lukter godt.

Fra hjemmesida til verdens bokdag kan man lese følgende om bakgrunnen:

"Røttene til Verdens bokdag er mange århundre lange. I middelalderen feiret katalonierne i Barcelona sin skytsengel Sankt George 23. april med opplesing og poesikonkurranse. Bokdagen har siden vært en overdådig folkefest i Barcelona, der tradisjonen er at man gir en bok og en rose til en man er glad i. "

Og - som ganske fersk bookcrosser ser jeg dagen som en ypperlig anledning til å gi bort en bok. Inspirert av annen bookcrosser her i byen, planlegger jeg nå en tur ut for å legge igjen en bok på kafe og håper noen plukker den opp. God bokdag alle sammen! :-)

6 kommentarer:

 1. Glemte å legge ut bok - må innrømmes i ettertid.. Har en stabel på kontoret som er registrert og som bare verker etter å komme rundt omkring på let etter nye lesere..

  SvarSlett
 2. Neste gang du kommer til Alta må du besøke Studenthuset City og book-crossingsonen der. Det er kjempefint!!! Jeg skal dit og lunsje med en venninne på tirsdag, og etter at kvissen er ferdig onsdagkveld skal vi dit og drikke rødvin (har fri torsdag). Er veldig begeistret. Nesten så man kan tro at jeg har noe med dette å gjøre, og svaret er............nei, det har jeg ikke, men dog, jeg elsker det!

  SvarSlett
 3. Jeg har liksom ikke forstått dette med book crossing. Kan ikke noen blogge og forklare?

  SvarSlett
 4. Å, ja!! Jeg kommer 13. mai og da skal jeg prøve å få det med meg. Har hørt gode rykter fra "svigers" at det er blitt så bra!
  Knirk: bookcrossing kan du lese om på lunacia sin blogg. Se her:

  Bookcrossing - Hvavardetdusadetvar?og

  Eksempel på en bookcrosserboks reiseOg så har hun skrevet massevis av andre innlegg om bookcrossing. Jeg har visst skrevet litt om bookcrossing jeg også, men ikke så mye som lunacia. :-)

  SvarSlett
 5. Ops - ble feil lenke.. ble lenka med ALLE bookcrossing-innleggene hennes, men det er jo bare å lese :-)

  SvarSlett
 6. Og Solgunn: Det er jo bare å opprette profil (viss du ikke har det allerede da) på BC og begynne å legge igjen bøker, ta for deg, registrere og bruke - så har du også masse med det å gjøre :-) Og neste gang du kommer til Hammerfest håper jeg vi kan tilby en plass med hylle vi også.

  SvarSlett