torsdag 16. april 2009

Hva du IKKE må gjøre med bibliotekbøker


Ihvertfall ikke gamle bibliotekbøker fra Tromsø bibliotek.

Jeg kom over "Sjalusi" av Alain Robbe-Grillet, - den er på pensumlista for litteraturvitenskapsstudenter i Tromsø og jeg kjenner en som studerer der og som skulle lese denne på hytta i påsken. Nysgjerrig - alltid - på bøker jeg ikke har lest, åpnet jeg den og kom ikke lenger enn til innsiden av omslaget. Der var det listet opp en hel del ting man ikke skal gjøre med bøker lånt på biblioteket, samt beskjed om hva som skjer dersom man gjør det. Selvfølgelig måtte jeg ta bildet av herligheten, og håper Norges beste folkebibliotek 2009 (kåret av dagbladets lesere) tilgir at jeg publiserer det. Det skal, i rettferdighetens navn, skrives at dette er en gammel bok og gammel lapp - sikkert bare glemt, og gjenspeiler nok ikke dagens politikk. Tar jeg ikke helt feil kom bøkene ferdig fra biblioteksentralen med lapp på..? Der mangler jeg littebitt historikk for å uttale meg skråsikkert.
Men likevel...
Mens bildet taler for seg (dobbelklikk på bildet, så kommer det opp i større og mer leselig format), avslutter jeg med et dikt:


Mors gode råd

Ikkje putt
erter i nasen
mens eg er borte!
sa mor vår og gjekk

Det hadde vi aldri
tenkt på før, så
det gjorde vi

Marit Tusvik

2 kommentarer:

 1. Morsomt! Ja, den ligger nok igjen fra gamle tider...

  Herlig dikt! Viser hvordan vi foreldre kan tipse ungene våre om ting de ikke bør gjøre =)

  God helg!
  Vibeke

  SvarSlett
 2. Og det minte meg så veldig om en annen bibliotekhistorie jeg opplevde for noen år siden. Et bibliotek som hadde internettpc litt godt gjemt. Følgelig ble det surfet etter uhumskheter på pcen, så løsningen ble å sette opp en hel liste med emner man IKKE fikk lov til å søke på... haha! Mange som fikk gode tips der, gitt :-)

  SvarSlett