fredag 6. februar 2009

Bookcrossing

Etter å ha lest om bookcrossing på lunacia.net har jeg også nå blitt bookcrosser 8-)

I praksis betyr det at jeg har laget konto på bookcrossing.com og begynt å kikke på boksamlinga mi i hylla. Det finnes nemlig mange gode bookcrossing-kandidater i den; bøker jeg har kjøpt på tur og som er lest ut og som jeg gjerne vil dele med andre, som er for gode til å kaste, men som ikke helt trenger å støve ned i hylla mi heller. De registrer jeg nå som bookcrossing-bøker og gir videre til andre. Hurra!

Konseptet er imidlertid ganske mye mer morsomt enn å bare gi boka videre til noen du kjenner (selv om du også kan gjøre det). Du registrerer nemlig boka, og så lager du en "release-note" hvor du beskriver hvor du legger igjen boka. Boka kan du legge igjen på kafe, hurtigruta, bussen mellom alta og hammerfest - ja, hvor som helst. Håpet er at noen plukker den opp, leser den, og slipper den fri igjen. Allerhelst ønsker man seg at de går inn på sida til bookcrossing og registrerer at de har plukket opp boka - og også hvor de legger den fra seg igjen. På den måten kan man følge bokens vandring i verden. Herlig!

Boka - når den er registrert - får et bookcrossing-id-nummer og egen side hvor man kan følge den. Og så skriver man i boka at det er en bc-bok som bare kan taes og leses.

Her er bøkene jeg har forløpig har registrert:
http://www.bookcrossing.com/mybookshelf/Preppi/page_1/statusfilter_0

Vi er ikke mange i Finnmark, og virkelig ikke mange i Hammerfest - noen som vi bli med?

1 kommentar:

  1. Bookcrossing er moro! I dag har jeg registrert to bøker, som jeg i morgen skal slippe fri.

    SvarSlett